Αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και καλοκαιρία το Σάββατο 09/04/2022

0
13

Άκρως ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του νέου 24ώρου στο σύνολο σχεδόν της χώρας μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα λείψουν ωστόσο κάποιες νεφώσεις από τα δυτικά και κυρίως από το νότιο – νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου αργά το βράδυ ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς στην περιοχή των Δωδεκανήσων. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα κυριαρχήσει ο νοτιάς ο οποίος θα είναι ισχυρός και τοπικά στα νότια πολύ ισχυρός με τη μέγιστη ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας η μέγιστη δεν αποκλείεται να “αγγίξει” και τους 27 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ, ωστόσο στη δυτική Αττική και σε περιοχές που “βρέχονται” από τον Κορινθιακό κόλπο, θα πνέει ισχυρός έως πολύ ισχυρός Δ άνεμος με τις ριπές πιθανώς να φτάνουν τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 (πιθανώς τοπικά και 25) βαθμούς Κελσίου, στα νότια παραθαλάσσια ωστόσο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη τοπικά θα ανέλθει περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας