Ανεβαίνει περαιτέρω η θερμοκρασία την Πέμπτη 12/05/2022

0
19

Διατηρούνται και κατά τη διάρκεια του νέου 24ώρου οι πολύ καλές και ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και οι νεφώσεις θα είναι περιορισμένες. Στα δυτικά και βόρεια – βορειοδυτικά ηπειρωτικά ωστόσο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα πυκνώσουν και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μεμωνομένοι όμβροι στους ορεινούς όγκους της δυτικής – κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο απ΄π Β διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Πελάγους 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες ωστόσο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά πέρι τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας