Ανεβαίνει η θερμοκρασία στα δυτικά και περιορίζονται οι νεφώσεις το Σάββατο 07/05/2022

0
18

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο μεγαλύτερο μέρος της Επικράτειας, με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι αρκετά μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν παρ’ όλα αυτά κάποιες συννεφιές κυρίως από τις πιο δυτικές και βόρειες – βορειοδυτικές περιοχές και ίσως τις απογευματινές ώρες ψιχαλίσει ή βρέξει για λίγο και πολύ τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 με 6 Μποφόρ και στα νότια ανοιχτά πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο θα διατηρηθεί το Β ρεύμα, μερικώς εξασθενημένο με τη μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, λίγο περισσότερες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας