Αθήνα : Ανοιχτή Πόλη – Αδιαφάνεια και επιβάρυνση των δημοτών στη διαχείριση των απορριμμάτων

0
15

Οι αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πατούλη διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την υγεία των κατοίκων της Αττικής, και ιδιαίτερα της Δυτικής, έχει πια γίνει δυσάρεστο καθεστώς. Η περίπτωση του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη Φυλή είναι ένα από τα τελευταία δείγματα γραφής, καθώς με διαγωνισμούς που καταγγέλλονται ως φωτογραφικοί ο κ. Πατούλης παρατείνει την επιβλαβή λειτουργία του εντός αστικού ιστού έως το 2047.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η Ανοιχτή Πόλη θα ζητήσει από τη δημοτική αρχή της Αθήνας να τοποθετηθεί απέναντι στην αυθαιρεσία με την οποία η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται τόσο τα λεφτά των δημοτών όσο και την υγεία τους.

Θα ρωτήσουμε επίσης τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τη στάση που κράτησε ο εκπρόσωπός της, σε σχέση με την αύξηση κατά 35% του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων που αποφάσισε χτες ο ΕΔΣΝΑ και την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, καθώς και να μας εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πρόταση τιμολογιακής πολιτικής του ΕΔΣΝΑ, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει σταλεί στους δήμους εδώ και πάνω από 45 ημέρες!

Απέναντι σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους δημότες σπαταλώντας τους πόρους τους σε αδιαφανείς αναθέσεις αμφίβολης σκοπιμότητας, ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών, να τοποθετηθεί ενάντια στην αντικοινωνική και αντιπεριβαλλοντική επιλογή της καύσης και να διαμορφώσει το σχεδιασμό του για ένα σύγχρονο και αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης, με ουσιαστική έμφαση στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.

δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Ξενοφώντος 7, Αθήνα 105 57,

τηλ. 210 3230362 -3, φαξ. 
email: anoihtipoli@anoihtipoli.gr,

ιστοσελίδα: www.anoihtipoli.gr