70.000 πολίτες άνω των 60 που θεωρούνται από σήμερα ανεμβολίαστοι

0
15

Από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση, λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει μια σειρά από μέτρα, για να επισπεύσει την συλλογική ανοσία κόντρα στον κορονοϊό με τους 60 ετών κι άνω να έχουν εκτός από τον αποκλεισμό τους από τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, γυμναστήρια) και το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε περίπτωση που παρέλθει το εξάμηνο και δεν έχουν κάνει την αναμνηστική (τρίτη) δόση του εμβολίου.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση. Από 16 Ιανουαρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Ετσι λοιπόν, από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι 60 κι άνω απαγορεύεται να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης. Από τη Δευτέρα τα άτομα από 60 ετών και άνω που έχουν κάνει την δεύτερη δόση πάνω από 7 μήνες και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid μπαίνουν σε lockdown, καθώς θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους λήγει αυτόματα και δεν θα μπορεί να σκαναριστεί από την εφαρμογή Covid Free App.