Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

0
7

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά την Τετάρτη, και θα ακολουθήσει η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το πρωί, στις 10πμ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών και ακολούθως, στις 14:00 θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Η αυριανή ημέρα έχει κηρυχθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ημέρα εθνικού πένθους ενώ οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους.