Σχολεία: Με 3 νέα μέτρα το άνοιγμα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

0
16

Με αυξημένο testing ανοίγουν την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία, όπως ανακοίνωσαν η Νίκης Κεραμέως και ο Θάνος Πλεύρης στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αποφασίστηκε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία.

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου 2022:
Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου (3 δωρεάν αντί για 2) – Η διάθεση θα γίνεται από φαρμακεία.
Τα 2 δωρεάν self test θα διενεργούνται από εμβολιασμένους μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη: Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα 5 ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test. Θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid test, ένα self test και τα 2 δωρεάν self test (σύνολο 5). Oι εμβολιασμένοι μαθητές 3 self test. Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί 5 τεστ και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί 3 self test την εβδομάδα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, θα ισχύει η αναστολή εκδρομών και τα σπαστά διαλείμματα. Συνεχίζει ως έχει η λειτουργία των πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών. «Η επιτροπή θεωρεί πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη», είπε ο Θάνος Πλεύρης. «Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καίριας σημασίας για τα παιδιά. Τα σχολεία να εφαρμόζουν κανόνες για να προστατεύεται η εκπαιδευτική κοινότητα. Θεσπίσαμε ένα πρωτόκολλο με αυξημένους ελέγχους. Στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε κρούσμα σε τμήμα δεν υπήρξε δεύτερο. Αναμένουμε πολλά κρούσματα στο ερχόμενο διάστημα», σημείωσε από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως.