Αθήνα 5η Κοινότητα : Πλημμύρισε πάλι η Λ.Ηρακλείου

Το έργο είναι στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης και το ερώτημα είναι: ¨Παραδόθηκε επιτέλους η μελέτη; Και, κυρίως: Πότε προβλέπεται η έναρξη κατασκευής του ίδιου του έργου; Οι πολίτες της Ριζούπολης ανησυχούν διότι είναι ορατός ο κίνδυνος, ένα έργο που η μελέτη του μόνο έφθασε να αγγίζει τα 200.000 ευρώ, να μην πραγματοποιηθεί ποτέ¨.

0
137

Την Ριζούπολη επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης ¨Ανοιχτή Πόλη¨ Νάσος Ηλιόπουλος μετά την νέα χθεσινή πλημμύρα στην Λ.Ηρακλείου μαζί με την Δημοτική Σύμβουλο Δέσποινα Αλεβιζάκη και τον Κοινοτικό Σύμβουλο της 5ης κοινότητας Αθήνας Αλέκο Κρητικό. Επισκέφθηκαν τα γραφεία του συλλόγου ¨Πολίτες της Ριζούπολης και μαζί με τον Πρόεδρο Α. Μαραγκό και τον Αντι/δρο Μ.Αθανασάκη περπάτησαν την Ηρακλείου στο σημεία της πλημμύρας. Εκεί βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς κάθε φορά που βρέχει λίγο πιο έντονα αγωνιούν για τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.


Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος όπως ενημερωθήκαμε είχε στείλει επιστολές στο Δήμο και στην 5η κοινότητα στις 15 και 21/11/2020 με θέμα: ¨ Αίτημα ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στο τμήμα της οδού Ηρακλείου μεταξύ των οδών Ερμωνάσσης και Αγ.Αναστασίας¨.
Όπως γράφουν στην επιστολή ¨Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων και παρέμβασης, κατά προτεραιότητα, στην οδό Ηρακλείου»(Α.Δ.Σ.254/14.02.2019).


Το έργο είναι στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης και το ερώτημα είναι:
¨Παραδόθηκε επιτέλους η μελέτη; Και, κυρίως: Πότε προβλέπεται η έναρξη κατασκευής του ίδιου του έργου; Οι πολίτες της Ριζούπολης ανησυχούν διότι είναι ορατός ο κίνδυνος, ένα έργο που η μελέτη του μόνο έφθασε να αγγίζει τα 200.000 ευρώ, να μην πραγματοποιηθεί ποτέ¨.

Ο Μανώλης Αθανασάκης δείχνει το ύψος του νερού πάνω στον τοίχο