Ο Λοβέρδος κατά… ΚΙΝΑΛ

0
43

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να στηρίξει το νομοσχέδιο της Ν.Δ για τον νέο ποινικό κώδικα ενάντια στην επίσημη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να «βάζει πλάτη» σε ένα νομοθέτημα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ θεωρεί πως έρχεται να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης και όχι να αναμορφώσει ουσιαστικά τον ποινικό κώδικα. Οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ άσκησαν κριτική σχετικά με το ότι το νομοθέτημα δεν εκφράζει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αυτό δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας πως το νομοσχέδιο «δεν εμφορείται από μια συνεκτική φιλοσοφία, ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πνεύμα για μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική».

Στην ίδια λογική η Ευαγγελία Λιακούλή επισήμανε απευθυνόμενη στην Ν.Δ πως «σκοπιμότητα σας είναι να χαιδεψετε τα αυτια της ελληνικής κοινωνίας» και «να ικανοποιήσετε το τηλεοπτικό αίσθημα δικαίου» με «οριζόντια αύξηση ποινών».

Ανάλογη εκτίμησε έκανε και ο Γιώργος Μουλκιώτης λέγοντας πως «ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας δεν μπορεί να τροποποιούνται κάθε χρόνο υπό την πίεση μιας πρόσκαιρης επικαιρότητας και σαν μέσο βεβαίως άσκησης επικοινωνιακής πολιτικής από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Παράλληλα η κίνηση Λοβέρδου, φαίνεται πως τείνει ενάντια στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο συνολικά για τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή την πολιτική απομόνωση στην οποία είχε οδηγηθεί η κυβέρνηση, αφού τα περισσότερα νομοθετήματά της, έβρισκαν «απέναντι» σύσσωμη την αντιπολίτευση. Μια εικόνα που ενισχύονταν αποφασιστικά από τις συνεχείς καταψηφίσεις κυβερνητικών νομοσχεδίων από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ, «γραμμή» που προφανώς υποστήριζε η μέχρι πρότινος πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά. Διόλου τυχαίο ότι με το που τελείωσε την ομιλία του ο Ανδρέας Λοβέρδος δύο βουλευτές της Ν.Δ ο Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο ….συνονόματος Γιάννης Λοβέρδος έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους.