Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

0
48

Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» που έκανε για τους βουλευτές της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, από τις Βρυξέλλες και της είπε πως ο κ. Κουρουμπλής είχε δύο επιλογές: Ή να ανακαλέσει ή να διαγραφεί.

Διαβάστε ακόμη: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να τον διαγράψει, λέει ο Γιάννης Οικονόμου

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Με την παρούσα επιστολή σαν γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τώρα είναι ώρα να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).