Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων για την Παρασκευή 15/10/2021

0
63

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για το οποίο εκτενώς είχαμε αναφερθεί μέσα από τις προηγούμενές μας προγνώσεις και εκτιμήσεις, έχει επηρεάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας και σταδιακά καθώς αυτό κινείται ανατολικά – βορειοανατολικά, θα επηρεάσει τα πιο ανατολικά τμήματα (Θράκη και νησιά ανατολικού Αιγαίου).

Το νέο 24ωρο έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν και πάλι σχεδόν ολόκληρη την χώρα, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στις κεντρικές – ανατολικές περιοχές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 15/10/2021

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως το μεσημέρι ενώ στην συνέχεια ο καιρός θα καταστεί άστατος με διαστήματα παύσης των φαινομένων και αντίστοιχα όπου θα εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες, με την εξέλιξη αυτή να διατηρείται έως το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα νότια τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας