Νέα Ιωνία : Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης” – Κάλεσμα στη σύσκεψη σωματείων για οργάνωση απεργίας στις 6 Απριλίου

0
26

Το Κάλεσμα αυτό προσυπογράφει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  και θα συμμετέχουμε στη Σύσκεψη στο Σπόρτινγκ για την οργάνωση της απεργίας στις 6 του Απρίλη .

Καλούμε σε συμμετοχή όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στη νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε ”φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο”, ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δε δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Σε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και πάλη.

Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.

Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για απεμπλοκή από τον βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, βιοπαλαιστή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας   στις 6 του Απρίλη δημιουργώντας απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.

Για να γίνει η παλλαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11 π.μ. ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη, οι μεγάλοι αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στην E-Food, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μπόλιασμα για να προστεθούν νέες δυνάμεις σε αγώνα καθολικό και αποφασιστικό με αιτήματα που εμπνέουν και συσπειρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και νέες, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης που είναι καθοριστικός παράγοντας για να έχουμε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να καθορίσουμε μπροστά στην απεργία, σε σύσκεψη όλων των συνδικάτων και των μαζικών φορέων της Αττικής τη Δευτέρα 21 του Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Στη σύσκεψη καλούν ήδη:

– Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

– Συνδικάτου εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων

– Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας

– Συνδικάτο εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά

– Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

– Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

– Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

– Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής

– Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής

– Κλαδικό Συνδικάτο Ενεργείας

– Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

– Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας