Νέα Ιωνία : Δίπλα στο μεγάλο ταξίδι ανθρωπιάς του Βασίλη Σφακιανόπουλου

Από τη Νέα Ιωνία πέρασε το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου ο ιθύνων νους της πανελλαδικής εθελοντικής ομάδας Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασχίσει σ

0
7

Από τη Νέα Ιωνία πέρασε το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου ο ιθύνων νους της πανελλαδικής εθελοντικής ομάδας Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασχίσει σε 6 ημέρες, 12 Δήμους και συνολικά 162 χιλιόμετρα μαζεύοντας σκουπίδια από την πλατεία Κυψέλης μέχρι τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

   Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου υποδέχθηκαν στη Λεωφόρο Ηρακλείου τον εθελοντή, θέλοντας να του απονείμουν αναμνηστικά δώρα και να ενθαρρύνουν την τολμηρή πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πληττόμενους συνανθρώπους μας.

   Επιπλέον, ο Δήμος Νέας Ιωνίας συνέδραμε στον καθαρισμό κατά μήκος της διαδρομής του Βασίλη Σφακιανόπουλου στην πόλη μας, προκειμένου να τον βοηθήσει να πλησιάσει πιο γρήγορα στον τελικό του στόχο, το χωριό Ελληνικά της Εύβοιας.

   Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάδειξη της ρύπανσης που προκαλούν οι κακές συνήθειες των οδηγών, της σχέσης τους με τις πυρκαγιές και της ανάγκης για αλλαγή της νοοτροπίας μας κατά την οδήγηση και όχι μόνο. Επίσης, η τεράστια καταστροφή που συνέβη αυτό το καλοκαίρι στην Εύβοια δημιουργεί την ανάγκη για στήριξη όσων επλήγησαν. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής και τους τοπικούς συνεταιρισμούς.

   H ακριβής θέση του Βασίλη και ο στόχος των επόμενων ημερών προβάλλεται μέσα από το www.saveyourhood.gr