Νάσος Ηλιόπουλος / «Κοροϊδία τα 100 ευρώ – Εγκληματικό το πρωτόκολλο 50% + 1 για τα σχολεία»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

0
19

Από την ομιλία του πρωθυπουργού απείχε η πραγματικότητα», επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, απευθύνοντας έκκληση να αλλάξει έστω και τώρα το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία ακόμα και με 25 μαθητές ανά τάξη, με καλπάζουσα τη μετάλλαξη Δ.
«Ταυτόχρονα είδαμε στη ΔΕΘ έναν Μητσοτάκη που αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα που έχει στην νεολαία. Το μέτρο όμως για τα 1.200 ευρώ για τους νέους, καταλήγει να είναι 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες. Πρόκειται για μέτρο-κοροϊδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του στο στο ραδιόφωνο του Real FM, υπενθυμίζοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα για τους νέους έως 29 με επιδότηση για 12 μήνες με 500 ευρώ.


«Επίσης πολύ σημαντικό ήταν το πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες που υλοποιήσαμε με μισθούς της τάξης των 1.000. Πρόγραμμα που κατάργησε η ΝΔ. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα για πιο γενναία μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας», συμπλήρωσε.


«Η τεράστια πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ήδη ίσχυαν», είπε ο Ν. Ηλιόπουλος απαντώντας στο ερώτημα περί της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι τα μέτρα είναι μόλις 450 εκατ. Ευρώ.
«Αυτό που η κοινωνία ήθελε να ακούσει από τη ΔΕΘ ήταν η αύξηση στον κατώτατο μισθό, μιας και είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010, η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία, ώστε και να μείνουν ανοικτές επιχειρήσεις, και να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Και ακόμη, ήθελε η κοινωνία να ακούσει ότι το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα γίνει μη επιστρεπτέα», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.


Τέλος, υπογράμμισε ότι το ερχόμενο Σάββατο η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα κινηθεί σε δύο άξονες: Στην απαραίτητη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επόμενη μέρα.


«Είμαστε έτοιμοι πάνω στο πολιτικό μας πρόγραμμα να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση αύριο κιόλας. Και οι προτεραιότητές μας είναι η ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η στήριξη της εργασίας, και η θωράκιση του κοινωνικού κράτους. Η πανδημία μας απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης», κατέληξε.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.