Μητσοτάκης: Στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξη της στην ΕΕ

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

0
12

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέφο Πενταρόφσκι, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων.
Ο κ. Πενταρόφσκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σημείωσε εξάλλου ότι η συμφωνία των Πρεσπών αφορούσε και τη στρατηγική εταιρική σχέση όχι μονο το ονοματολογικό.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης τους, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ.Πενταρόφσκι:
«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε, στην ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων αλλά και στην προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας για την Βόρεια Μακεδονία. Είναι ένα θέμα που θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αύριο στη Σλοβενία, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.
Με χαροποιεί που η διμερής μας συνεργασία προχωρά με σταθερά βήματα σε θέματα ενέργειας, άμυνας, διασυνδεσιμότητας και διασυνοριακής συνεργασίας. Προσβλέπω στη συζήτηση που θα έχουμε για όλες τις πτυχές της διμερούς μας συνεργασίας».