Κορονοϊός: 100 παιδιά νοσηλεύονται με προβλήματα

0
11

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων κορονοϊού οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον και μέχρι τώρα περίπου 100 παιδιά έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεί τόνισε στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίζει μία σταθεροποίηση με καθημερινά μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερά υψηλός και υπολογίζεται σε περίπου 140.000 άτομα μέχρι σήμερα», ενώ τόνισε πως ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοϊό και ο αριθμός των νέων εισαγωγών μειώνονται σταθερά.

«Το 88% των νέων εισαγωγών αφορά ασθενείς που νοσούν με την παραλλαγή Ομικρον, ενώ το 80% αυτών είναι άτομα άνω των 60 ετών», δήλωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και αναφορικά με τα παιδιά πρόσθεσε πως, στην ηλικιακή τους ομάδα, το 90% των κρουσμάτων αφορά ασυμπτωματικές περιπτώσεις, ενώ ανά την επικράτεια νοσηλεύονται 90 – 100 παιδιά σταθερά, δηλαδή το 2% περίπου όλων των νοσηλειών.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό, η κυρία Παπαευαγγέλου δεν έδωσε χώρο για άμεσες αλλαγές: «Από τη μία βλέπουμε μπροστά μας αποκλιμάκωση, από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος ενεργών κρουσμάτων. Έχουμε καιρό ακόμα για να φτάσουμε σε αυτά τα μαγικά νούμερα των 2.000 και 3.000 κρουσμάτων».