Κορονοϊός: Τρομακτική άνοδος 42% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

0
26

Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές από τις 413 στις 28 Δεκεμβρίου, ανέβηκαν στις 442 στις 31 Δεκεμβρίου και στις 452 στις 3 Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη (04/01) εκτοξεύτηκαν στις 641, αυξημένες κατά 42% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Από αυτές, οι περίπου 270 έγιναν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Αυτό την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έχει “εκρηκτική” αύξηση της τάξεως του 290%.

Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας, έχουν γίνει δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 441 ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία από 29 Δεκεμβρίου μέχρι 3 Ιανουαρίου και από αυτούς οι 185 φαίνεται ότι ήταν με Όμικρον, δηλαδή ποσοστό 42%.

Συνολικά, πάντως, στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 4.318 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 3.314 είναι σε απλές κλίνες και 1.004 σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ειδικές κλίνες. Επακόλουθο είναι τα νοσοκομεία να παραμένουν υπό πίεση, με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά από τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά να αφορούν υγειονομικούς. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών.

Μέχρι στιγμής πάντως η Όμικρον δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στους σκληρούς δείκτες, καθώς παρατηρείται σταθεροποίηση σ’ αυτούς. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρουσιάζει μείωση 4% ενώ μείωση καταγράφει και ο αριθμός των θανάτων, της τάξης του 1%.