Κορονοϊός: «Στο τραπέζι» και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

0
7

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για το γεγονός ότι δεν προχωρούν τόσο γρήγορα οι εμβολιασμοί σε σχέση με την έξαρση του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, τόνισε ότι «στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου και έτσι έχουμε 1 εκατομμύριο.

Θα αυξάνονται κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι
Σε αντίθεση με τα ραντεβού για την τρίτη δόση που πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για την πρώτη δόση του εμβολίου στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60, οι οποίοι είναι περί τις 570.000 ανθρώπους, συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, από τα μέτρα «έχει τσιμπήσει η νεολαία που έχει νιώσει ασφυκτική πίεση».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας έκανε δυσοίωνες προβλέψεις και σημείωσε ότι «τώρα θα αυξάνονται και τα νούμερα (σ.σ. κρούσματα, θάνατοι, διασωληνωμένοι)» ενώ τόνισε ότι υπάρχουν δύο σενάρια γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας. Οπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, το καλό σενάριο θέλει την κορύφωση αυτού του κύματος της πανδημίας στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ενώ το κακό σενάριο θέλει το πικ της έξαρσης του κορονοϊού μετά τα Χριστούγεννα.

Δεν θα γίνει lockdown για επιστημονικούς λόγους
Ο υπουργός Υγείας απέκλεισε ένα νέο γενικό lockdown λέγοντας ότι «δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους». Όπως εξήγησε έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Μάλιστα πρόσθεσε πως «ούτε στην επιτροπή πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης lockdown». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης στους δημοσιογράφους, από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας, υπάρχει ένα ποσοστό 25% ανεμβολίαστων! Και στον ΕΟΦ υπάρχουν ακόμα ανεμβολίαστοι σε μικρότερο ποσοστό.