Κορονοϊός: «Οδεύει» για mini lockdown η Θεσσαλονίκη

Ορατό είναι το ενδεχόμενο επιβολής mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, αφού υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

0
12

Στις υγειονομικές Αρχές στη βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση και πλέον δεν αποκλείεται να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
Η ανησυχία είναι έκδηλη και στις τάξεις του Δήμου, με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να δηλώνει ότι ενώ τα κρούσματα παρουσίαζαν μείωση, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε, τα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας «αγγίζουν» αυτά της Αθήνας.
Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ της Δευτέρας τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν 341 τη στιγμή που στην Αττική έφταναν τα 369. Κάτι που αντιστοιχεί σε 31 κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού. Ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων, δε, της τελευταίας εβδομάδας ήταν 257.
Στη συμπρωτεύουσα θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις.