Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

0
7

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Θεσσαλονίκη (661) προσπέρασε σε κρούσματα την Αττική (599).

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την πληρότητα των νοσοκομείων να φτάνει το 100%.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή (29/10) έστειλε νέα δυσοίωνα μηνύματα ότι ο εφιάλτης της πανδημίας ξεκινάει από την αρχή. Οι ειδικοί «προειδοποιούν», αλλά δεν εισακούγονται.

Ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα υποχρεωτικών εμβολιασμών: «Καθημερινά 44άρηδες και 48άρηδες δίνουν τη μάχη, δεν είναι μόνο οι μεγάλες ηλικίες. Όλοι είναι ανεμβολίαστοι στο Παπανικολάου δεν μπορώ να το πιστέψω. Βλέπω και τους συγγενείς όχι μονό τους ασθενείς, απώλεια πραγματικότητας δεν πιστεύουν, δεν πίστευαν, ότι υπάρχει η ασθένεια. Λύση είναι η μείωση αναγκών μόνο με αύξηση υποχρεωτικότητας, δεν έχουμε άλλο τρόπο, πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούμε δεν είναι ατομική υποχρέωση, καταρρέει ένα σύστημα υγείας, οικονομία. Δεν είναι λύση να κλείσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο ένας δρόμος είναι η επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμών πάνω από 55-60 ηλικίες υψηλού κινδύνου, ή επέκταση στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Στην εστίαση ή στο ξενοδοχείο πάει να φάει κάποιος και δεν είναι εμβολιασμένοι. ΗΠΑ και Ιταλία βαδίζουν σε αυτή την κατεύθυνση, η Αμερική στους δημόσιους υπαλλήλους επέβαλε την υποχρεωτικότητα σε αυτούς που πληρώνει η κεντρική κυβέρνηση. Σκεφτείτε εμείς που εφημερεύουμε να πούμε ”κλειστόν λήγω πληρότητας” δε θα υπάρχει αντίδραση; Η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται», επισήμανε.

Τζανάκης: 1.000 θανάτοι το μήνα ως τα Χριστούγεννα
Με τον κορονοϊό να κερδίζει… πόντους με συμμάχους τους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο MEGA και προειδοποίησε για εκτόξευση των θανάτων στους 1.000 το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ εστίασε στη Βόρεια Ελλάδα: «Στις αρχές Οκτώβρη είχα πει ότι θα έχουμε 3.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του χρόνου και κάποιοι έσπευσαν να με λοιδορήσουν, να κριτικάρουν αυτή μας την πρόβλεψη. Μέχρι τώρα από την 1η Οκτωβρίου έως τώρα έχουμε 961 θανάτους, επομένως η πρόβλεψη 1.000 θάνατοι ανά μήνα, δηλαδή 3.000 μέχρι τέλος του χρόνου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Αυτοί οι θάνατοι είναι σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστοι άνθρωποι. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι σημασία έχει το εμβόλιο ακόμα και στις περιοχές που έχουμε πολλά κρούσματα. Στις περιοχές που έχουμε πολλά κρούσματα, που έχουν υψηλό εμβολιαστικό ποσοστό, το ποσοστό των νοσηλειών είναι περίπου στο 6-7% σε σχέση με τα κρούσματα. Ενώ το ποσοστό των νοσηλειών σε σχέση με τα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, κάτω από 50% και 55%, είναι περίπου 15-20%», τόνισε ο κ. Τζανάκης.