Κεραμέως : Συγχωνεύει τμήματα σε Αλσούπολη και Περισσό – Αντιδρούν έντονα Σύλλόγοι Γονέων και Εκπαιδευτικοί

Μία ακατανόητη κίνηση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως προχωράει σε συγχώνευση σχολικών τμημάτων, σε περίοδο πανδημίας που οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα.

0
46

Μία ακατανόητη κίνηση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως προχωράει σε συγχώνευση σχολικών τμημάτων, σε περίοδο πανδημίας που οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα.

Η συγχώνευση που γίνεται σε διάφορες περιοχές πραγματοποιείται και στη Νέα Ιωνία στο 7ο Δημοτικό στα Πευκάκια και στο 10ο Δημοτικό στην Αλσούπολη.

Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας έχει δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων σε γονείς και εκπαιδευτικούς που εκφράζονται μέσα και από ανακοινώσεις.

Σύλλογος εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”

Χθες 12 Οκτωβρίου ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης» και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου Ν.Ιωνίας προχώρησαν σε κινητοποίηση στην έδρα της Β’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων της Γ’ τάξης του Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ιωνία.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 10o ΚΑΙ 7o ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Με κινητοποίηση στην έδρα της Β’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας εκπαιδευτικοί και γονείς το πρωί της Τρίτης 12/10 εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων της Γ’ τάξης του Δημοτικού στο 7ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Ιωνίας

Νέα Ιωνία 12-10-21
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση εφαρμογής του Νέου Νόμου, εν μέσω τέταρτου κύματος της πανδημίας, το Υπουργείο προχωρά στη συγχώνευση τμημάτων σε 2 δημοτικά σχολεία, στο 10ο Αλσούπολης και στο 7ο Περισσού. Συγκεκριμένα, χθες 11-10-21, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε e-mail στα δύο σχολεία, σύμφωνα με τα οποία

 1. Στο 10ο Δημοτικό, η Γ τάξη που τώρα είναι 2 τμήματα, με σύνολο 24 μαθητές, καλείται να συγχωνευτεί σε 1 τμήμα!
 2. Στο 7ο Δημοτικό η ΣΤ’ τάξη που τώρα είναι 3 τμήματα, με σύνολο 44 μαθητές, καλείται να συγχωνευτεί σε 2 τμήματα, με 22 μαθητές ανά τμήμα! Στο ίδιο έγγραφο που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση αναγράφονται ακόμα 2 τάξεις που – εν ευθέτω χρόνο – πρέπει να συγχωνευθούν τα τμήματα!
  Αναρωτιόμαστε – προβληματιζόμαστε
  ✓ Πόσο ασφαλές είναι μέσα στην πανδημία να συνωστίζονται 24 παιδιά σε μία αίθουσα;
  ✓ Πόσο παιδαγωγικό είναι να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως αγέλη και όχι ως προσωπικότητες σε ανάπτυξη;
  ✓ Πόσο θα βοηθηθούν μαθησιακά τα παιδιά και πόσο θα μπορεί να τα βοηθήσει ο δάσκαλος να κατανοήσουν, όταν δυσκολεύονται;
  ✓ Πως θα τα προσέξει όλα ο εκπαιδευτικός σε περίπτωση που είναι ανήσυχα;
  ✓ Είναι επιτρεπτό με βάση την ΚΤΥΠ, να μειώνεται ο ζωτικός χώρος του παιδιού σε
  λιγότερο τελικά από 1,50τμ;
  ✓ Είναι τα παιδιά μας απλοί αριθμοί σε υπολογιστές που αρκεί μία μαθηματική πράξη για να διαμορφωθεί αποτέλεσμα ή είναι προσωπικότητες με ξεχωριστές ευαισθησίες, δυνατότητες και αδυναμίες που χρειάζεται να αναπτυχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα;
  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΖΗΤΑΜΕ
  ➢ Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της συγχώνευσης των τμημάτων, να μην στοιβαχτούν τα παιδιά μας!
  ➢ Να αραιώσουν τα τμήματα στα σχολεία μας για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς αλλά και για λόγους Υγείας, τώρα μέσα στην πανδημία!

 3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λεωφ. Κηφισίας 20, Μαρούσι
  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10/21 ΚΑΙ ΩΡΑ 9πμ
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
  Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΑΧΟΥΔΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ