Κανονικά η απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα – Τι αφορά η απόφαση του Πρωτοδικείου

Εξακολουθεί να ισχύει κανονικά η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου η 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία. Τι αφορά η απόφαση του Πρωτοδικείου.

0
23

«Σύγχυση» δημιουργήθηκε στους εκπαιδευτικούς κόλπους σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Όπως όμως εξηγήθηκε από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες η απόφαση αυτή αφορά συγκεκριμένα την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης κι όχι την 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία της Δευτέρας.
Η απεργία την οποία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δεν αφορά την συγκεκριμένη απόφαση, όπως υποστηρίζουν είναι νόμιμη και, μάλιστα, σημειώνουν ότι προβλέπεται να έχει μεγάλη συμμετοχή.
Οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει για τη Δευτέρα σε απεργιακή συγκέντρωση στο Εφετείο (Κ. Λουκάρεως 14, στάση μετρό Αμπελοκήπων) στις 11:30.

Η «κόντρα» των εκπαιδευτικών με την Κεραμέως


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε καταθέσει την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο είχε κρίνει μεν παράνομη την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση αλλά όχι και άμεσα εκτελεστέα.
Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης η οποία ορίστηκε να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου 2022. Το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας η πρωτοβάθμια απόφαση να καταστεί και άμεσα εκτελεστέα και το δικαστήριο να επιβάλλει ποινές (10.000 ευρώ) σε όσους εκπαιδευτικούς δεν την εφαρμόσουν.
Η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί στη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ,όπου θα εκδικαστεί και η έφεση των εκπαιδευτικών! Για τη ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τα σωματεία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ).