Κακοκαιρία Αθηνά: Κατολισθήσεις στην Εύβοια – Πλημμύρισαν δρόμοι [Video]

Κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί σην παραλία Κοτσικιάς

0
62

Προβλήματα σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας προκάλεσε η κακοκαιρία Αθηνά, με κατολισθήσεις και πλημμυρισμένους δρόμους, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί το καλοκαίρι.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Αχλάδι και Κοτσικιά, ενώ προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία Κοτσικιάς.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος ανέφερε ότι πλημμύρισαν καλλιέργειες και κόπηκε στα δύο η παραλία των Λουτρών, ενώ έκανε λόγο για κίνδυνο πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σημειώνεται πως νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Συστάσεις ΓΓΠΠ για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.