ΗΠΑ : Σφίγγει ο κλοιός τη δικαιοσύνης γύρω από τον Τραμπ

0
18
Official portrait of President Donald J. Trump, Friday, October 6, 2017. (Official White House photo by Shealah Craighead)

Δύο ημέρες μετά την πρωτοφανή στα αμερικανικά χρονικά έφοδο πρακτόρων του FBI στην κατοικία του τέως προέδρου, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, αυτή τη φορά για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην αγορά ακινήτων.

Γύρω στις 9 π.μ. χθες, ο Αμερικανός πολιτικός και μεγιστάνας προσήλθε στο γραφείο της γενικής εισαγγελέως Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, η οποία εδώ και μήνες ερευνά καταγγελίες για τις επιχειρηματικές πρακτικές του ομίλου Τραμπ. Στη μικρή απόσταση που διήνυσε η αυτοκινητοπομπή του από τον Πύργο Τραμπ, στο κέντρο του Μανχάταν, μέχρι το εισαγγελικό γραφείο, ο τέως πρόεδρος γνώρισε επευφημίες από οπαδούς του, οι οποίοι κατήγγειλαν ως πολιτικό διωγμό του εκλεκτού τους την έφοδο του FBI.

«Στη Νέα Υόρκη απόψε. Αύριο το πρωί θα δω τη ρατσίστρια γενική εισαγγελέα για να συνεχιστεί το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία», είχε γράψει το προηγούμενο βράδυ ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, την οποία ο ίδιος δημιούργησε. Η Λετίσια Τζέιμς είναι Αφροαμερικανίδα, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και συγκεντρώνει στοιχεία για να στηρίξει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο όμιλος Τραμπ «φούσκωνε» τεχνητά την αξία των ακινήτων του για να αποσπά ευνοϊκά δάνεια από τις τράπεζες και άλλα οφέλη από τις φορολογικές αρχές. Μετά την κατάθεσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελίας κάνοντας χρήση της Πέμπτης Τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος, που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους ανακρινόμενους ώστε να μην αυτοενοχοποιηθούν.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.