ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ : Έκρηξη της ναζιστικής-φασιστικής βίας στα σχολεία και τις γειτονιές

0
83

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Νέα Ιωνία 04/10/2021

Προς:

  1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας
  2. κ. Δήμαρχο Ν. Ιωνίας
  3. Δημοτικούς Συμβούλους Ν. Ιωνίας
  4. Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας

Θέμα: Συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για την έκρηξη της ναζιστικής-φασιστικής βίας στα σχολεία και τις γειτονιές

Κύριε Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η δημοτική μας παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκληματική δράση φασιστικών, ναζιστικών πυρήνων  ενάντια σε μαθητές, φοιτητές και πολίτες που ασκούν ειρηνικά, τα  πολιτικά τους δικαιώματα.

Ένα χρόνο μετά από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νοσταλγοί του Χίτλερ επιτέθηκαν με μαχαίρια με στόχο να σκοτώσουν, μαθητές και φοιτητές στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Χθες Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ομοϊδεάτες τους, επιτέθηκαν με δολοφονική διάθεση σε ειρηνική εκδήλωση, αντιφασιστικών συλλογικοτήτων όπου υπήρχε και παρουσία μέλους της παράταξης μας.

Ευτυχώς, τελικά, δεν υπήρξε κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή αλλά τραυματίστηκε βαριά η δημοκρατία μας.

Παρόμοιες επιθέσεις συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της χώρας με στόχο πάντα μετανάστες, συνδικαλιστές, Ρομά και αγωνιστές των κινημάτων της αριστεράς, με μία παράξενη ανοχή της κυβέρνησης.

Οι επιθέσεις δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Έχουν συγκεκριμένο στόχο, αυξάνονται ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό και θυμίζουν σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού το οποίο βρίσκει χώρο δράσης σε περιόδους μεγάλων κρίσεων.

Η πολιτεία σε όλες τις εκφράσεις της (κεντρικό κράτος, περιφέρειες, δήμοι) πρέπει να έχει σε προτεραιότητα την προστασία των δημοκρατικών διαδικασιών και να βοηθήσει με αποφασιστικό τρόπο τη δικαιοσύνη να απομονώσει τους ναζιστικούς θύλακες.

Πρώτο βήμα να εφαρμοστεί η απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Πρέπει όμως να ακολουθήσουν και άλλα πιο γενναία βήματα που απαιτούν από τον κυβερνητικό σχηματισμό να αποτινάξει τις ακροδεξιές φωνές και πρακτικές. 

Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας είναι υποχρεωμένο να συζητήσει για το ανησυχητικό φαινόμενο και μέσα από το διάλογο να πάρει απόφαση για ένα ψήφισμα καταδίκης των εγκληματικών δράσεων και της πολιτικής που τις γεννά.

Για την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας 

Χρήστος Κανλής

Ο Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας –  Αθυμαρίτου Φιλίππα –  Καλογερόπουλος Βασίλειος –  Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα