Αθήνα : “Ανοικτή Πόλη” Εκδήλωση- Συζήτηση «Απελευθέρωση. Μια λοξή ματιά»

Κείμενα έρευνας,θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός.

0
28

Η Δημοτική Κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της απελευθέρωσης της Χώρας τον Οκτώβρη του ‘44, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στις 7.30 μμ, ομιλία και συζήτηση στα γραφεία της (Ξενοφώντος 7 – Σύνταγμα) με την ιστορικό Τασούλα Βερβενιώτη με θέμα: «Απελευθέρωση. Μια λοξή ματιά».


Κείμενα έρευνας, από την περίοδο αμέσως μετά την Απελευθέρωση, για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πείνας,του φόβου και του άγχους, θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός.


Η απελευθέρωση δεν είναι μόνο οι ενθουσιώδεις διαδηλώσεις για την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, αλλά και οι τρόποι που οι υποδομές της πόλης θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους κατοίκους της: να υπάρχει φως και νερό, αλλά και οι φούρνοι να μπορούν να βγάζουν ψωμί.


Επιπλέον, είναι οι αρχές και οι εξουσίες που πρέπει να αντικατασταθούν, αλλά και τα συμφέροντα των «συμμάχων», που έρχονταν, τις περισσότερες φορές, σε αντίθεση με τις επιδιώξεις και τα οράματα μεγάλης μερίδα των κατοίκων.
Τα κείμενα είναι από το βιβλίο των Φ. Σκούρα, Α. Χατζηδήμου, Α. Καλούτση, Γ. Παπαδημητρίου “Η ψυχοπαθολογία της πείνας, του φόβου και του άγχους: Νευρώσεις και ψυχονευρώσεις”.

*Μπορείτε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και μέσω zoom, στον σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/81461192370?pwd=NXhSTzhEY2w4S3FTaGl6SisvV21ZQT09
Meeting ID: 814 6119 2370
Passcode: 040086

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από τη σελίδα της Ανοιχτής Πόλης στο Facebook:
https://www.facebook.com/anoihti.poli/

*Στον χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε για δήλωση συμμετοχής με φυσική παρουσία στο τηλέφωνο 2103230362 (Δευτέρα – Πέμπτη, 10 πμ – 4 μμ).