Εικόνες ντροπής: Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες

0
14

Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό σε εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι διαδήλωναν στο υπουργείο Πολιτική Προστασίας, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του Σώματος σε έμψυχο δυναμικό, με οργανικές θέσεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη συγκέντρωση των πυροσβεστών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βασικό αίτημά τους είναι προσλήψεις και οι μονιμοποιήσεις. Ένα αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση, όπως φάνηκε, επέλεξε να απαντήσει με καταστολή και βία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης αλλά και νερού από την “αύρα” κατά των 2.000 περίπου εποχικών πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας, με στόχο να διαλύσουν άμεσα την κινητοποίηση.

Τουλάχιστον ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβασιούχων πυροσβεστών Αλέξανδρο Καραδελή, ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από κρότου-λάμψης (έγκαυμα), όταν έσκυψε να σηκώσει την τσάντα του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα.