Δωρεά των 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα, κατέληξε σε λογαριασμό της εταιρείας PWC αντί του Δημοσίου

Σε μία καταγγελία προς το πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησε ο πρέσβης επί τιμή Νίκος Βαμβουνάκης, αναφορικά με τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

0
72

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προς το πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησε ο πρέσβης επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκος Βαμβουνάκης. Αφορά τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο Νίκος Βαμβουνάκης, σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που υπογράφει η Άντα Ψαρρά, κατήγγειλε πως τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν σε κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την Πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο με την επιστολή του κ.Βαμβουνάκη εδώ tvxs.gr: