Δημοσκόπηση – Metron Analysis: Ένας στους δέκα δεν θα κάνει το εμβόλιο

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμού κατά του κορονοϊού το 75% απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί.

0
65

Ένας στους δέκα πολίτες είναι αποφασισμένος να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της Metron Analysis. Πιο συγκεκριμένα το 6% αναφέρει ότι θα το κάνει, το 11% ότι δεν θα εμβολιαστεί, το 3% απαντά ότι έχει νοσήσει και το 4% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα το 51% εκτιμά ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση έναντι 38% που θεωρεί ότι βαδίζει προς τη σωστή.

Παρόλαυτα η Νέα Δημοκρατία προηγείται προστά με 11,1% στην πρόθεση ψήφου (που στην εκτίμηση ψήφου ανεβαίνει στο 14,8%) είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε 1.200 άτομα, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή επιλογή διακυβέρνησης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος στο ερώτημα ποιος είναι ο κατάλληλος για πρωθυπουργός, με προβάδισμα 22 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα, αποτυπώνεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την διετή κυβερνητική φθορά και τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στην έρευνα.
Αναλυτικότερα, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 43,8% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μειώνεται στο 11,1% καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 43,8% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8% (8,7%), το ΚΚΕ με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 5,3% (6,9%) και το Μέρα 25 με 5,5% (4,1%).
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,% ενώ για πρώτη φορά ανιχνεύονται πάνω από τη μονάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Ελληνες για την Ελλάδα και οι Οικολόγοι Πράσινοι.