Δίκη Ζακ Κωστόπουλου – ιατροδικαστής: «Το ισχαιμικό οδήγησε στον θάνατο, δεν είχε άλλη παθολογία»

0
14

Ο κ. Καλόγρηας υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατός του.

Συνεχίζεται η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου με την έδρα σήμερα να εξετάζει τον ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του ακτιβιστή. Οπως είπε ο κ. Καλόγρηας, δεν διαπιστώθηκαν άλλες παθολογίες στον νεκρό, παρά μόνο το ισχαιμικό επεισόδιο που οδήγησε εν τέλει στον θάνατό του. Παράλληλα, η υπεράσπιση προσπάθησε να αναδείξει ενδεχόμενα προβλήματα υγείας του 33χρονου, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιες ήταν αυτές. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό… Εχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», σημείωσε ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καλόγρηας αναφερόμενος στα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη των 6 κατηγορούμενων για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

Ο κ. Καλόγρηας υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατός του, όπως υποστηρίζει η πλευρά των κατηγορουμένων.