Βραζιλία: Κόλλησε κορονοϊό ο Υπουργός Υγείας μετά από γεύμα με τον Μπολσονάρο

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, που είχε συνοδεύσει τον Μπολσονάρο σε έξοδο για πίτσα στη Νέα Υόρκη.

0
18

Ο Μαρσέλο Κεϊρόγκα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ζαΐρ Μπολσονάρο, το πρωί της Τρίτης μπήκε σε καραντίνα.
Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τον ιό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Βραζιλίας στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα υπόλοιπα μέλη της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας είναι αρνητικά στον ιό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Κεϊρόγκα συναντήθηκε με μια σειρά από υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, με πρώτο και καλύτερο τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο, μαζί με τον οποίο απόλαυσε και την πολυσυζητημένη πίτσα στο πεζοδρόμιο.
Όπως δήλωσε στο CNN Brasil την Τρίτη, ο βραζιλιάνος υπουργός θα τεθεί σε καραντίνα στη Νέα Υόρκη για 14 ημέρες και δεν θα φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας. Ορισμένα μέλη της αντιπροσωπείας ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω του κινδύνου να μολύνουν τους ομόλογούς τους, είπε ο Κεϊρόγκα.
Παράλληλα, η διάγνωση του βραζιλιάνου υπουργού Υγείας έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον, χωρίς μάσκα, καθώς και άλλους βρετανούς αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη.
Ο Κεϊρόγκα, ο οποίος καθόταν κοντά στον Τζόνσον και την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, τη Δευτέρα.
Ο Κεϊρόγκα, καρδιολόγος, είναι ο τέταρτος υπουργός Υγείας της Βραζιλίας από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Διορίστηκε νωρίτερα φέτος.
Είχε εμβολιαστεί με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac, είπε ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχει διευκρινίσει το πότε ακριβώς έκανε την δόση.