Βορίδης: Κανονικά η παρέλαση την 28η Οκτωβρίου

Με τη συμμετοχή όλων των πολιτών είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι θα διεξαχθούν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

0
22

Κανονικά θα διεξαχθεί τόσο η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όσο και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε ο Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε επίσης πως οι παρελάσεις θα γίνουν «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας. Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε».
Επιπλέον ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις ώστε να γίνουν οι παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται να δώσει τέλος στα σενάρια για τη μορφή με την οποία θα μπορούσε να γίνει φέτος η παρέλαση, αλλά και σε ποιες πόλεις, καθώς είχε αναφερθεί ως σκέψη να υπάρξουν άλλα δεδομένα στις «κόκκινες» περιοχές όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις, παρά μόνο οι στρατιωτικές και αυτές όχι με την ελεύθερη προσέλευση του κόσμου.
Εν τέλει όπως όλα δείχνουν οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου θα είναι ανοικτές προς το κοινό και στην παρέλαση θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες.