Αττική Οδός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις

0
37

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα ανακοινωθεί από την Αττική Οδό η πλατφόρμα στην οποία οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων που εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από την κακοκαιρία Ελπίδα θα μπορούν να μπαίνουν και να δηλώνουν τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Ταυτόχρονα, θα γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης. Υπενθυμίζεται, ότι μετά το χάος που προκλήθηκε εχθές από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν στην κεντρική οδική αρτηρία, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οχήματα.

Πότε θα κατατεθούν τα χρήματα
Εκτιμάται, ότι προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα αρχίσουν ήδη να κατατίθεται τα 2.000€ στους πρώτους δικαιούχους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός είχε ανακοινώσει την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, προσθέτοντας πως «μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί:

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».